- FAQS -

Veel gestelde vragen

Algemene info

Zorg voor een model dat de kleuters makkelijk zelf kunnen openen en sluiten (die hele mooie retro-schooltassen hebben vaak moeilijke gespen die kleuters moeilijk kunnen sluiten).

Let er ook op dat de schooltas voldoende groot is zodat er zeker een heen- en weer mapje in kan en alle nodige spullen zoals een brooddoos, drinkfles, koekendoos, fruitdoosje, …

Liever geen trolleymodel.  Deze zijn vaak groot en we kunnen ze moeilijk opbergen onder de banken in op het pleintje.

(Een stuk fruit voor ‘s voormiddags + een koek/fruit voor ‘s namiddags (op woensdag alleen fruit meebrengen)

Koekjes met chocolade brengen we niet mee naar de klas.

Denk aan een goed sluitend doosje voor het fruit zodat het sap de andere spullen in de schooltas niet plakkerig en nat maakt.

Een drinkfles met water 

Een brooddoos (indien nodig)

Het heen- en weermapje

Het JEF-pasje (indien nodig)

 

Dan vieren we zijn of haar verjaardag in overleg met jullie voor of na de vakantie.

Alle vriendjes die jarig zijn in de zomervakantie vieren we eind juni.

De kleuters mogen geen geschenkjes meebrengen om aan hun vriendjes uit te delen.  Wat mag wel ?  Een zelfgebakken cake, pannenkoekjes, koekjes of wafels, een ijsje, fruitbrochette, fruitsla… dat we samen kunnen opeten in de klas.  Hou het heel gewoon (slagroomtaarten, rolfondant, … lusten heel wat kleuters niet en zorgen voor nogal wat poetswerk achteraf).

Dankjewel voor jullie medewerking !

Onze klas gaat op maandagnamiddag telkens twee uurtjes sporten samen juf Yasmine in de gymzaal.

De kindjes moeten geen speciale kledij aandoen of turnpantoffels.

De eerste dag(en) hebben sommige peutertjes nood aan wat extra troost.  De eerste dagen mag hun knuffel zeker mee in de schooltas voor wanneer dat nodig is.  

Tuutjes gebruiken we in de klas niet als troostmiddel.

Peuters die met hun knuffel de klas binnenstappen leren we na een paar dagen hun knuffel in de schooltas te steken zodat ze hun handen vrij hebben om de klas te verkennen.

Later kan de knuffel in de auto of thuis blijven.

Nee, dat hebben we niet op onze school.

We hebben wel een bedje in de berging (verbonden aan de klas) dat we gebruiken wanneer een peutertje echt te moe is of ziek.  Zo kunnen ze even rusten.

Sinds dit schooljaar wordt er niet meer met fysieke maaltijdkaarten gewerkt maar kan u thuis de maaltijdkaart online invullen.  U ontvangt daarvoor kort voor de start van een nieuwe maand een mail.  Vul deze kaart zorgvuldig in.  Dus ook als uw peuter niet blijft eten duidt u dit aan op de kaart.  Gebruik bij het invullen de volledige naam van je peuter.

De keuze maaltijd/knapzak kan niet meer gewijzigd worden eenmaal u de maaltijden ingegeven heeft.

Enkel bij ziekte kan een maaltijd geschrapt worden wanneer u ’s morgens telefonisch het secretariaat contacteert.

Denk je eraan dat we de peuters stimuleren om zelf hun jas aan- en uit te doen.

Peuters hebben het vaak moeilijk om knopen open te maken.

Een dubbele jas (jas met jas erin) zorgt er vaak voor dat mouwen niet goed gaan zitten en kindjes het moeilijk hebben om die aan te doen.

Opvang

’s Morgens: 7u00 tot 8u00

’s Avonds: 16u00 tot 18u00

Woendag: 12u20 tot 18u00 (boterhammen meebrengen)

Juf Caroline en juf Sofie zullen je peuter met veel liefde opvangen.

Dit pasje heb je nodig om in- en uit te loggen bij de start en het einde van de opvang zowel voor de voor- en naschoolse opvang als voor de vakantieopvang georganiseerd door de gemeente.

Dit pasje mag je kopiëren en gelamineerd aan de schooltas hangen zo hoef je niet telkens een nieuwe kaart aan te schaffen wanneer uw kleuter het pasje verliest.

Het JEF-pasje vraag je aan bij de gemeente via volgende link: https://webshopevergem.recreatex.be/ChildCare/Overview

Ook tijdens de vakantie organiseert de gemeente Evergem opvang voor alle kinderen die schoolgaan in Evergem of er wonen.  Deze wordt dan gecentraliseerd in de Gemeentelijke Basisschool Evergem, Gemeentelijke Basisschool Sleidinge en in het huis van JEF op de Hoge Wal in Ertvelde.   

Ouders kiezen zelf waar hun kind naar de opvang gaat.

Tijdens de opvanguren kan u de opvang bereiken via volgend telefoonnummer: 09 210 48 79

Zindelijkheid

De reservekleren steek je in een zak met daarop duidelijk zichtbaar de naam van je kind.

Wanneer je peuter een ongelukje heeft, gebruikt de juf kleren uit de zak en hangt de vuile kleren aan de schooltas zodat die thuis kunnen gewassen worden.

Was de kleren en bezorg zo snel mogelijk een nieuw setje kleren terug aan de juf.

Wanneer uw kind zindelijk is zal de juf snel zijn of haar zak terug meegeven naar huis om plaats te maken voor nieuwe kindjes.

Een ongelukje kan altijd gebeuren.  Zeker de eerste dagen op school.  Er is zoveel te beleven en dan vergeten kindjes nog wel eens naar toilet te gaan.

We vragen een minimum aan zindelijkheid.  Begin dus op tijd aan de zindelijkheidstraining in overleg met de opvang van je kindje.

Op school doen we geen pampers aan.  Kinderen leren het snelst zindelijk worden als ze ‘voelen’ wat het is om niet zindelijk te zijn.   Doen jullie dat thuis ook ?  Dan gaat het snel !

Nijntje en juf Karen beantwoorden graag al je vragen !